VOIT VIELÄ SUOJATA
KOIRASI – TÄSSÄ 5
HYVÄÄ SYYTÄ

Kesä saattaa olla jo pitkällä, mutta punkit ovat edelleen liikkeellä ja valmiita imemään verta niin koirista kuin ihmisistä. Koska punkit saattavat levittää haitallisia sairauksia, – esimerkiksi borrelioosia ja puutiaisaivokuumetta, on syytä suojautua niiltä koko kesäksi ja aina niin pitkälle syksyyn kunnes lämpötilat tippuvat alle nollan.

Tässä viisi hyvää syytä ottaa vielä tänä kesänä yhteys eläinlääkäriin ja varmistaa koirallesi hänelle parhaiten sopiva suojaus punkeilta.

1. Punkit tarvitsevat jokaiseen uuteen kehitysvaiheeseen siirtyäkseen uuden veriaterian. Ei siis kannata luulla, että kevään jälkeen punkkeja olisi vähemmän, tai että ne olisivat vähemmän nälkäisiä.

2. Koirat liikkuvat pitkin kesää erilaisissa maastoissa, jotka vilisevät punkkeja. Niitä voi löytyä muualtakin kuin korkeasta ruohikosta tai metsien puskista, niitä on myös esimerkiksi pihasi nurmikolla tai maaseudun kasveissa. Niiden tarttuminen koiran ihoon on siis hyvin todennäköistä.

dogs-628-26

3. Joistakin punkeista tarttuvat sairaudet, kuten borrelioosi, voivat aiheuttaa koiralle todella pahoja oireita. Esimerkiksi nivelsärkyjä, pahoinvointia, kuumetta, unettomuutta ja ruokahaluttomuutta. Ja vaikkei punkki olisikaan ehtinyt purra koiraa, voi se siirtyä koiran turkista myös ihmiseen, levittäen näin samoja tauteja myös koiran läheisiin.

4. Punkeista tarttuvien tautien itämisaika voi olla pitkä, jopa 1-2 kuukautta, joten suojautumalla saat pitkäaikaisen turvan ilman myöhemmin ilmaantuvia ikäviä yllätyksiä.

5. Kun punkit eivät pääse tarttumaan koiraasi, voi sen antaa temmeltää ja leikkiä vapaasti kesäisessä luonnossa ja syksyn lehtikasoissa. Mitä siis odotat? Punkiton kesä on vielä mahdollinen!