Punkit otsikoissa

Punkit ovat yhä liikkeellä, mutta tällä kertaa keskitymmen hieman menneeseen. Kesän aikana on nimittäin nähty paljon punkki-aiheisia uutisia eri medioissa, joten päätimme kerätä niitä kätevästi yhdeksi paketiksi. Kannattaa lukea ainakin nämä, jos punkkitietous on mennyt aikaisemmin syystä tai toisesta ohi.

Yle on uutisoinut pitkin kevättä ja kesää punkeista ja niihin liittyvistä vaaroista. Esimerkiksi terveysohjelma Akuutin sivuilla käsiteltiin kattavasti punkeilta suojautumista ja punkkien levittämien tautien riskejä.

Ylen Kioski-ajankohtaispalvelu käsitteli myös monipuolisesti punkkeja “kesävihollisia” käsittelevässä jutussaan, jossa kuvataan hyvin punkkien matka luonnosta ihmiseen ja lemmikkieläimeen. Jutussa oli myös poikkeuksellisen hieno punkkikuvitus.

Mielenkiintoinen punkkiuutinen oli myös se, että punkkeja on löydetty koiraan kiinnittyneinä jopa Norjan Lapissa. Pohjoisesta punkkilöydöstä kerrotaan tässä uutisessa.

Myös heinäkuun alussa päiviteltiin punkkitilannetta. Esimerkiksi Ilta-Sanomat kertoi punkkien levinneisyydestä ja Venäjältä Suomeen saapuneesta taigapunkista, joka elää monin paikoin rinnakkain yleisemmän puutiaisen kanssa.

Samasta taigapunkista saatiin kesän aikana tietoa, kun tuhannet suomalaiset osallistuivat punkkitutkimukseen lähettämällä punkkeja Turun Yliopistoon tutkittavaksi. Tutkimuksen saamasta suosiosta uutisoi mm. Helsingin Sanomat.

Perinteisten uutismedioiden lisäksi monet aikakausilehdet käsittelivät punkkeja jutuissaan. Esimerkiksi Me Naiset –lehti muistutti, että punkkien irrottaminen ei välttämättä aina onnistu sosiaalisessa mediassa liikkuvin konstein.

Luitko kesän aikana mielenkiintoisia tai muuten tärkeitä punkkiuutisia? Kerro niistä meille facebook-sivuillamme.