Keskikesää juhlitaan pian – muista myös koiraasi

Juhannus lähestyy ja ihmiset valmistautuvat juhlaan. Edessä on taas valoisia öitä, hyviä ystäviä, iloista tanssia ja laulua sekä herkullisia ruokia ja juomia.

Koska monet suuntaavat juhannuksena maaseudulle, rannoille ja kesämökeille, kannattaa muistaa, että juhlaseurueeseen kuuluvat koirat on hyvä suojata punkeilta. Juhannuskokkojen ja -salkojen ympäristö on nimittäin maastoa, jossa liikkuu punkkeja. Pensaikot, ruohikot ja metsän aluskasvillisuus kuhisevat pieniä verenimijöitä, joten tässä muutamia käytännön vinkkejä keskikesän viettoon lähtevien koirien turvaamiseksi:

1. Ota yhteyttä eläinlääkäriin ja selvitä, mikä on koirallesi sopivin tapa saada kunnon suojaus punkeilta. Kaikki punkkilääkkeet eivät sovi esimerkiksi koiranpennuille, joten kannattaa aina jutella parhaista keinoista.

2. Varaa mukaan punkkipihdit, jotta voit irrottaa punkit siinä tapauksessa, että punkki on tarttunut koiraasi.

3. Muista tarkistaa koiran turkki tasaisin väliajoin ulkona liikkumisen välissä. Katso tarkasti ja huolellisesti, onko turkissa punkkeja.

4. Suojaa myös itsesi. Ihon peittävät vaatteet ja esimerkiksi lahkeiden, paidanhelmojen ja hihansuun pitäminen tiukasti suljettuna auttaa. Vältä myös löysiä tai v-kaula-aukkoisia paitoja. Muista tarkistaa säännöllisesti tunnustelemalla ja katsomalla, onko ihollasi punkkeja.
midsummer2

Muista, että varsinkin nuoret punkit ovat todella todella pieniä, joten kannattaa olla tarkkana kun niitä etsii. Hyvää punkintonta keskikesää!